Pauli Jokinen: Helsingin murhahistoria : 110 tarinaa henkirikoksista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tietokirjailija Pauli Jokinen on tehnyt teoksen Helsingin murhahistoria, jossa käydään läpi 110 pääkaupungissa tapahtunutta henkirikosta. Kirjaa voi lukea turvallisesti kotisohvalla, tai sen avulla voi suunnitella murhakävelyn – Helsingin murhahistorian luvut on jaoteltu kaupunginosien mukaan.

Helsingin murhahistoria -kirjan rikoskuvaukset ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Valitettavan moni kirjassa esitelty rikos on yhä selvittämättä – surullisimpana esimerkkinä mainittakoon vuonna 1910 tapahtunut 5-vuotiaan tytön murha.

Pauli Jokisen murhakävelyopas muistuttaa varsin paljon aiemmin julkaistua Jarkko Sipilän Helsingin pimeä puoli -kirjaa. Osa kirjojen rikoksista on samoja, mutta paljon uuttakin kauheaa Helsingistä paljastuu. Yllätys ei ole kuitenkaan se, että ihminen tappaa talossa, puutarhassa ja oikeastaan missä tahansa, sillä tässä asiassa ihmisen mielikuvitus on rajaton.

Helsingin murhahistorian kansikuvaa olisi kenties voinut harkita toisenkin kerran: kirjan kannessa on autenttinen kuva kuolleesta poliisista, jonka ruumista on koristeltu piirrosverellä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...