Matti Hagelberg: Herra Matti Hagelbergin Holmenkollen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jaahas. Taas on käyty kirjaston sarjakuvahyllyllä lainaamassa jotain omituista. Tai mitäpä sanotte tästä: Kuolema noutaa Tahmo-nallea, mutta heille tuleekin kaupungilla kiistaa, mennäkö elokuviin katsomaan Titanicia vai Pientä merenneitoa. Tai kaupasta tulee olutpullon kylkiäisenä panttivanki. Tai Jacques Cousteau tulee hanan kautta kylpyhuoneeseen ja asettuu taloksi. Suuressa osassa tarinoita pääroolissa seikkailee kuitenkin Herra Matti Hagelberg itse. Taitaa olla taiteilijalla melkoisen vauhdikasta tuo siviilielämä!

Vaikka olenkin sen jo aiemmissa arvioissani ainakin rivien välissä todennut, sanottakoon se vielä kerran suoraan: Matti Hagelberg on kevään ja kesän mittaan valloittanut minut täysin sarjakuvantekijänä. Hagelbergin vähän vanhempaa tuotantoa edustava Herra Matti Hagelbergin Holmenkollen vahvistaa tätä tunnetta entisestään. Aiheet ovat täysin surrealistisia. Yllättävät näkökulmat tarjoavat loputtomasti paikkoja hupiin. Kuvien yksityiskohdissa näkemys ja kokemus kohtaavat. Hagelbergin käyttämä kieli on elinvoimaista ja vivahteikasta. Kaikki on harkittua kohellusta. Hitsi, miten hyvää sarjakuvaa!

Jos siis absurdit tarinankäänteet tai toisaalta kokeileva graafinen ilmaisu kiinnostavat, voi Matti Hagelbergiä suositella koska vain, pieninä annoksina tai ahmimalla. Herra Matti Hagelbergin Holmenkollen voisi käydä vaikkapa hyvästä ensimaistiaisesta Hagelbergin kiehtovaan maailmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...