Sami Makkonen: Hevosjumala

Hevosjumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjakuvantekijä Sami Makkosen Kalevala-teokset ovat saaneet paljon kehuja. Suomenkielisten teosten lisäksi hän on päässyt kuvittamaan myös amerikkalaisen IDW-julkaisijan sarjakuvia.

Hevosjumala alkaa, kun kolme miestä on eksynyt hiihtoreissullaan. Yhteyttä ulkomaailmaan ei ole, pakkanen vainoaa ja yökin on tulossa. Hiihtäjät löytävät talon, jonka asukkailta nämä voivat pyytää apua. Apua annetaankin avuliaasti, vaikka asukkaat vaikuttavatkin karmivilta. Niin avunannolle kuin karmivuudelle on syynsä. Tätä seuraa kaksi muuta lukua, synkkäsävyisine tarinan osineen: syrjäseudulta oman kodin hankkinut perhe joutuu kohtaamaan paikan pelot.

Hevosjumala on komean synkkä sarjakuvaopus. Tummasävyiset ruudut seuraavat toinen toistaan, hiljalleen rakentaen painostavan ja raskaan ilmapiirin. Välillä ruutuja haluaisi valoisammiksi, jotta näkisi paremmin mitä niistä tapahtuu, välillä pimeämmiksi, ettei näkisi mitä tapahtuu. Ilmapiiri on rakennettu todella tarkasti ja se kestää läpi teoksen.

Hevosjumala on varsin onnistunutta kauhua. Se teki vaikutuksen paatuneeseenkin kauhun ystävään. Harvoin kauhistun kauhusta, mutta tämä piti kyllä hereillä lukemisen jälkeen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...