Susan Cooper: Hopeapuu

Hopeapuu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hopeapuuhun huipentuu koko Pimeä nousee -sarja. Pimeä kokoaa voimansa hyökätäkseen vielä kerran Valoa vastaan, mutta Valokin on valmiina, kiitos voimansa koonneen Willin. Will päätyy lomailemaan Walesiin ja kohtaa, kuinka ollakaan, vanhoja tuttuja: albiinopoika Bran Daviesin ja Drew’n sisarukset Janen, Simonin ja Barneyn. Kaikki joutuvat osallisiksi lopulliseen taistoon, mutta ennen kaikkea tulilinjalla ovat Will ja Bran, joiden on saatava haltuunsa kristallimiekka Eirias, joka on kätketty monien vaarojen taakse.

Luvassa on jännittävä seikkailu, jossa riittää haasteita ja vaaroja. Kirja on, kuten sarjan aiemmatkin kirjat, varsin suoraviivaista menoa: suvantokohta, este, nopea ratkaisu, suvantokohta, este, nopea ratkaisu ja niin edelleen. Vaikeatkin haasteet tuntuvat ratkeavan nopeasti, oikeat toimintatavat tuntuvat tulevan Willille ja Branille kuin annettuina. No, lastenkirjojahan nämä ovat, joten ehkäpä suoraviivaisuuden voi niiltä osin antaa anteeksi.

Jännittävä tarina Hopeapuu kyllä on, ja Susan Cooper kuvaa Walesin maisemia ja maagisia maailmoitaan hienosti ja houkuttelevasti. Mielenkiintoinen on myös kirjan alku, jossa kuvattu rasistinen purkaus nivoutuu kirjan lopun sanomaan hyvin ytimekkäästi: vaikka Pimeä voitettaisiinkin, ihmisissä on silti oma pahuutensa.

Nelisenkymmentä vuotta ilmestymisensä jälkeen Pimeä nousee on edelleen mielenkiintoinen ja tunnelmallinen kirjasarja, jota voi suositella fantasianjanoisille lapsille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...