Susan Cooper: Pimeä nousee

Pimeä nousee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pimeä nousee -sarja jatkuu samannimisessä toisessa osassa. Ensimmäisen osan päähenkilöt on jätetty taakse, vain tuttu ja turvallinen Merriman-setä on mukana Yllä meren, alla kiven -kirjan henkilöistä. Pimeä nousee kertoo Will Stantonista.

Will ei ole mikään turha nuori mies. 10-vuotias seitsemännen pojan seitsemäs poika on yhdennentoista syntymäpäivänsä porteilla. Syntymäpäivä on luonnollisesti talvipäivänseisauksena. Olisiko tarpeeksi ennusmerkkejä ladattu? Willille selviääkin pian, ettei hän ole tavallinen poika, vaan yksi Ikivanhoista, joiden tehtävänä on pitää Pimeä loitolla. Kuten kirjan nimestä voi päätellä, Pimeä on nousemassa ja Will joutuu osaksi taistelua.

Willillä on onneksi ystäviä, jotka auttavat häntä taistelussa Pimeän voimia vastaan. Willin on löydettävä kuusi Valon tunnusmerkkiä, jotta hän pystyy sulkemaan Piirin ja torjumaan Pimeän hyökkäyksen. Kirjassa riittää isolla kirjoitettuja suuria käsitteitä, mutta toisaalta se on melko yksinkertainen ja helppo – Will joutuu hieman matkaamaan ajassa, mutta kotiseuduiltaan Thamesin laaksosta hän ei joudu poistumaan. Tarina pohjautuukin vahvasti vanhoihin englantilaisiin ja kelttiläisiin kansantaruihin.

Pimeä nousee on sävyltään synkempi kuin Yllä meren, alla kiven, joka oli enemmän kevytmielinen lasten seikkailukirja kuin tämä. Tarina kulkee vähän raiteilla vietynä, johdattaen Williä kohtalon sanelemasta väistämättömyydestä toiseen. Se on kuitenkin hyvin kirjoitettu ja kiehtova. Odotan mielenkiinnolla miten sarja jatkuu – seuraavan osan pitäisi sitten yhdistää kahden ensimmäisen osan päähenkilöt samaan tarinaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...