Susan Cooper: Pimeä nousee

Osta kirja itsellesi

Pimeä nousee -sarja jatkuu samannimisessä toisessa osassa. Ensimmäisen osan päähenkilöt on jätetty taakse, vain tuttu ja turvallinen Merriman-setä on mukana Yllä meren, alla kiven -kirjan henkilöistä. Pimeä nousee kertoo Will Stantonista.

Will ei ole mikään turha nuori mies. 10-vuotias seitsemännen pojan seitsemäs poika on yhdennentoista syntymäpäivänsä porteilla. Syntymäpäivä on luonnollisesti talvipäivänseisauksena. Olisiko tarpeeksi ennusmerkkejä ladattu? Willille selviääkin pian, ettei hän ole tavallinen poika, vaan yksi Ikivanhoista, joiden tehtävänä on pitää Pimeä loitolla. Kuten kirjan nimestä voi päätellä, Pimeä on nousemassa ja Will joutuu osaksi taistelua.

Willillä on onneksi ystäviä, jotka auttavat häntä taistelussa Pimeän voimia vastaan. Willin on löydettävä kuusi Valon tunnusmerkkiä, jotta hän pystyy sulkemaan Piirin ja torjumaan Pimeän hyökkäyksen. Kirjassa riittää isolla kirjoitettuja suuria käsitteitä, mutta toisaalta se on melko yksinkertainen ja helppo – Will joutuu hieman matkaamaan ajassa, mutta kotiseuduiltaan Thamesin laaksosta hän ei joudu poistumaan. Tarina pohjautuukin vahvasti vanhoihin englantilaisiin ja kelttiläisiin kansantaruihin.

Pimeä nousee on sävyltään synkempi kuin Yllä meren, alla kiven, joka oli enemmän kevytmielinen lasten seikkailukirja kuin tämä. Tarina kulkee vähän raiteilla vietynä, johdattaen Williä kohtalon sanelemasta väistämättömyydestä toiseen. Se on kuitenkin hyvin kirjoitettu ja kiehtova. Odotan mielenkiinnolla miten sarja jatkuu – seuraavan osan pitäisi sitten yhdistää kahden ensimmäisen osan päähenkilöt samaan tarinaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...