Roman Beljajev: Hur funkar en fyr?

Hur funkar en fyr?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei käy kieltäminen etteikö majakoissa olisi tietynlaista tenhoa, jopa romantiikkaa, vaikka nykyaikaiset majakat toimivatkin automaattisesti. Hur fynkar en fyr kertoo koululuokasta, joka pääsee tutustumaan majakan ihmeisiin ja siinä samalla vastataan yleisimpiin majakoihin liittyviin kysymyksiin, kuten kuinka pitkälle majakan valo oikein näkyy tai miten majakat toimivat silloin kun on tiheä sumu. Kirjassa valoitetaan myös majakoiden historiaa ja niihin liittyviä keskeisiä keksintöjä.

Ensimmäisenä kirjassa kiinnittää huomiota Roman Beljajevin erinomaiseen kuvitukseen. Kuvitus hyödyntää tarkoituksella rajattua väripalettia, mikä on ratkaisuna tehokas, varsinkin kun punaisen, sinisen, valkoisen ja keltaisen sävyt tuovat heti mieleen majakoiden maailman. Beljajev on myös taitava sommittelemaan ja hyödyntämään tilaa luovalla tavalla, mikä tekee omalta osaltaan lukukokemuksesta nautinnollisen. Kirja antaa aiheesta hyvät perustiedot majakoista kiinnostuneelle lapselle kirjaa voikin suositella lämpimästi!

Aleksandrian majakka ei ollut maailman ensimmäinen majakka, mutta se on muinaisista majakoista kuuluisin.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...