Roman Beljajev: Hur funkar en fyr?

Hur funkar en fyr?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei käy kieltäminen etteikö majakoissa olisi tietynlaista tenhoa, jopa romantiikkaa, vaikka nykyaikaiset majakat toimivatkin automaattisesti. Hur fynkar en fyr kertoo koululuokasta, joka pääsee tutustumaan majakan ihmeisiin ja siinä samalla vastataan yleisimpiin majakoihin liittyviin kysymyksiin, kuten kuinka pitkälle majakan valo oikein näkyy tai miten majakat toimivat silloin kun on tiheä sumu. Kirjassa valoitetaan myös majakoiden historiaa ja niihin liittyviä keskeisiä keksintöjä.

Esimerkkiaukeama kirjasta

Ensimmäisenä kirjassa kiinnittää huomiota Roman Beljajevin erinomaiseen kuvitukseen. Kuvitus hyödyntää tarkoituksella rajattua väripalettia, mikä on ratkaisuna tehokas, varsinkin kun punaisen, sinisen, valkoisen ja keltaisen sävyt tuovat heti mieleen majakoiden maailman. Beljajev on myös taitava sommittelemaan ja hyödyntämään tilaa luovalla tavalla, mikä tekee omalta osaltaan lukukokemuksesta nautinnollisen. Kirja antaa aiheesta hyvät perustiedot majakoista kiinnostuneelle lapselle kirjaa voikin suositella lämpimästi!

Esimerkkiaukeama kirjasta
Aleksandrian majakka ei ollut maailman ensimmäinen majakka, mutta se on muinaisista majakoista kuuluisin.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...