Mauri Kunnas: Aarresaari : kunnasmainen tulkinta Robert Louis Stevensonin klassikosta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Robert Louis Stevensonin romaani Aarresaari on vanha klassikko 1800-luvun lopusta. Kirjasta on tehty useita tulkintoja ja ensimmäinen suomennoskin ilmestyi jo 1909. Nyt merirosvoseikkailuun on tarttunut Mauri Kunnas, joka on jo aiemmin sivunnut aihetta merirosvokirjoissaan.

Mauri Kunnaksen Aarresaari on alkuperäiselle uskollinen versio merirosvojen aarteen etsinnästä, tarina tosin on tiivistetty noin 40 sivuun. Tuloksena on mukavan pituinen tarina, joka kiitää tapahtumasta toiseen turhia jarruttelematta. Hyvä niin, nyt kirjan jaksaa helposti lukea kerralla.

Tarina on melko hurja ja sisältää jopa melko pelottavia elementtejä: juopottelevia merirosvoja, tappeluita ja niin edelleen. Vähän hurjemmista tarinoista pitäville lapsille se sopii kuin rommipullo merirosvolle. Herkemmille Kunnaksen klassikkokirjallisuuden uusintaversioista löytyy sopivampaakin luettavaa.

Aarresaari on mainiota jatkoa Kunnaksen koiramaisille versioille klassikoista ja Kunnaksen tyylistä ja merirosvotarinoista pitäville aivan nappivalinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...