Alan Garner: Huuhkajalaakso

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alan Garner sinetöi maineensa fantasiakirjailijana tällä vuonna 1967 ilmestyneellä kirjalla. Nuortenkirjaksi varsin monitasoinen teos kierrättää Mabinogionin vanhoja kelttimyyttejä, Blodeuweddin legendaa, kun kolme nuorta joutuu walesilaisessa laaksossa osaksi ikivanhan legendan aina uudestaan toistuvia tapahtumia.

Mytologian lisäksi teoksessa on nykyaikainen, yhteiskunnallinen tasonsa. Pääkolmikosta Alison ja Roger ovat puolisisaruksia, joutilasta yläluokkaa. Gwyn on yksinhuoltajaäidin avioliiton ulkopuolinen poika, fiksu mutta köyhä. Gwyn on walesilainen, Alison ja Roger perheineen englantilaisia. Tarinassa on monenlaisia jännitteitä.

Garner on taitava kirjoittaja, joka enemmän näyttää kuin kertoo. Tarina etenee paljolti dialogin ohella, eikä asioita selitellä puhki. Loppu tulee ehkä vähän turhankin töksähtäen. Muuten ei valittamista, joskin olisikohan tämä nuoremmille lukijoille vähän turhankin monitasoinen? Hyvistä fantasiakirjoista nauttivien aikuisten ainakin kannattaa käydä hakemassa tämä kirja kirjaston lastenosastolta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...