Alan Garner: Huuhkajalaakso

Osta kirja itsellesi

Alan Garner sinetöi maineensa fantasiakirjailijana tällä vuonna 1967 ilmestyneellä kirjalla. Nuortenkirjaksi varsin monitasoinen teos kierrättää Mabinogionin vanhoja kelttimyyttejä, Blodeuweddin legendaa, kun kolme nuorta joutuu walesilaisessa laaksossa osaksi ikivanhan legendan aina uudestaan toistuvia tapahtumia.

Mytologian lisäksi teoksessa on nykyaikainen, yhteiskunnallinen tasonsa. Pääkolmikosta Alison ja Roger ovat puolisisaruksia, joutilasta yläluokkaa. Gwyn on yksinhuoltajaäidin avioliiton ulkopuolinen poika, fiksu mutta köyhä. Gwyn on walesilainen, Alison ja Roger perheineen englantilaisia. Tarinassa on monenlaisia jännitteitä.

Garner on taitava kirjoittaja, joka enemmän näyttää kuin kertoo. Tarina etenee paljolti dialogin ohella, eikä asioita selitellä puhki. Loppu tulee ehkä vähän turhankin töksähtäen. Muuten ei valittamista, joskin olisikohan tämä nuoremmille lukijoille vähän turhankin monitasoinen? Hyvistä fantasiakirjoista nauttivien aikuisten ainakin kannattaa käydä hakemassa tämä kirja kirjaston lastenosastolta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...