Carlos Da Cruz: Hyönteisten mitalla

Hyönteisten mitalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä on kuvittaja Carlos da Cruzin eläintietokirjasarjan kolmas osa. Aikaisemmissa osissa on esitelty eläimiä yleensä, kaloja ja dinosauruksia. Nyt vuorossa ovat hyönteiset! Kirjasarjassa esitellään erilaisia eläimiä ja tykitetään faktoja perinteiseen lasten tietokirjojen tapaan. Tässäkin kirjassa da Cruz on tehnyt kuvitukset ja keräillyt faktat, ja tekstit on suomentanut, toimittanut ja tarkastanut biologi Maija Karala.

Sarjan erikoisuutena on käyttää lapsille tuttuja asioita mittapuuna eläinten ominaisuuksille. Suosikkini oli liuskarukoilijasirkan kuvauksesta löytyvä ”13 cm pitkä, eli pidempi kuin legoihminen seisomassa Playmobil-ihmisen hartioilla”. Osa vertauksista ei ollut ihan yhtä visuaalisia tai havainnollisia.

Kuvittajan tekemäksi kirjaksi Hyönteisten mitalla on yllättävänkin tekstipainotteinen. Jokaisella aukeamalla on iso, näyttävä lähes koko sivun kokoinen kuva hyönteisestä ja jonkin verran pientä lisäkuvitusta, mutta muuten mennään tekstiä sisältävillä palleroilla. Tietoa kirjassa on runsaasti, eli ötököistä kiinnostuneille lapsille ja aikuisille on luvassa paljon mielenkiintoista opittavaa.

Esimerkkiaukeama: Vesimittari

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...