Richard Matheson: Olen legenda

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos vampyyriksi muuttuminen olisi selitettävissä lääketieteellisesti, eikö se silloin olisi vain valitettava sairaus eikä merkki pahuudesta tai jumalattomuudesta? Jos maailmassa on enää yksi ihminen ja kaikki muut vampyyreja, eivätkö vampyyrit ole silloin normaaleja ja hyvän ja inhimillisen mitta? Eikö sellaisessa tapauksessa normaaleja vampyyreja leposijoilleen teurastava ihminen ole hirviö?

I Am Legendin lukeminen korventaa, koska se kertoo äärimmäisestä yksinäisyydestä, turhautumisesta ja epätoivosta. I Am Legend on mielenkiintoinen romaani, koska se kääntää ennakkoluuloista ja taikauskosta ammentavat itseään edeltävät vampyyritarinat perusteitaan myöten ylösalaisin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...