Esko Valtaoja: Ihmeitä : Kävelyretkiä kaikkeuteen

Osta kirja itsellesi

Esko Valtaojan pohdiskelevan trilogian kolmas osa on tuttua ja turvallista: monenlaisten aiheiden ympärillä pyörivää leppoisaa jutustelua, tieteelliset näkökulmat mielessä pitäen.

Valtaoja reflektoi elettyä elämää, muistelee menneitä ja nivoo muisteluihinsa monenlaista tieteellistä pohdiskelua vaikkapa pimeän energian ja pimeän aineen olemuksesta.

Aivan mainio kirja siis: tämän parissa on mukava viihtyä ja siinä sivussa todennäköisesti oppii jotain uutta jostain kiinnostavasta aiheesta.

Paikoin jäin kaipaamaan tietojen päivitystä, esimerkiksi Higgsin bosonin aihepiirin ympärillä liikutaan, mutta vuonna 2008 ilmestynyt kirja ei tietenkään bosonista mitään puhu. Muutoin kirja ei ole vajaassa kymmenessä vuodessa ehtinyt juurikaan vanhentua – no, Valtaoja mainitsee kirjassaan partansakin ohimennen autuaan tietämättömänä naamakarvoituksensa tulevasta kohtalosta…

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...