Petri Vartiainen: Isäasentoja

Isäasentoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuusamolainen äidinkielen opettaja Petri Vartiainen kuvaa esikoisteoksessaan isyyttä. Isäasentoja on kuvaus miehen kasvusta isäksi. Ensin yksi lapsi, pian toinen, ja vähän myöhemmin, vaimon painostuksen myötä, kolmas.

Kirja kuvaa myös muita isiä: vaaria, ukkia, setää, enoa. Omaa isää, tietysti, ja tämän vanhuutta ja, lopulta, kuolemaa.

Vartiaisen tyyli on runollinen; hän on kirjallisuusmiehiä, se näkyy, ja välillä lause on turhankin runollista minun konkreettisempaan makuuni. Kahden lapsen isänä löydän kuitenkin kirjasta aivan riittävästi kosketuspintaa. Ei tämä minun isyyttäni täysin kuvaa, mutta ei niin kaukanakaan ole.

Jos kirja on vielä loppuvuodesta muistissa, Isäasentoja on varsin ilmeistä isänpäivälahja-ainesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...