Jukka Behm ja Markku Metso: Isi joka partaansa katosi ja muutama muu isi

Isi joka partaansa katosi ja muutama muu isi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on esittelyssä lasten kuvakirja, josta aikuisetkin tykkää. Kirjassa esitellään erilaisia isihahmoja ja jokainen voi sieltä löytää oman suosikkinsa.

Jukka Behm on riimitellyt tekstit niin soinnukkaasti, että niitä on varsin kiva lukea, etenkin ääneen. Tarina kuoriutuu esiin lähes rallattamalla. Tekstiä voi huoletta verrata Kirsi Kunnaksen tyyliin, niin kivaa se on. Maistuu hyvälle.

Upean kuvituksen on loihtinut Markku Metso. Kuvat eivät ole kerralla katsottuja, vaan niissä on paljon kaikkea pientä ja oivaltavaa. Kun lukee tekstiä, kuva alkaa elää. Kuvat ovat omanlaisia, pirteitä ja tarinanomaisia.

Kuvitus ja teksti toimivat niin hyvin yhdessä, että siitä muodostuu kirja, jota on ilo lukea ja katsella. Sitä voi lukea toiselle ja vaikka kuinka monelle. Isit nostetaan esille ja ajattomasti.

Essin isi lumoutuu tangosta,
löysi Essin äidin lavalta Hangosta.
Kosmo isi eleli Kuubassa,
säilytti passiaan tuubassa.
Karoliinan isi on vanha ukko,
mikkiin kiekuva rokkikukko.
Ollin isä mylvii kuin oopperassa,
saunailtoina suu suihkusaippuassa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...