Caius Kajanti: Itsepäisiä miehiä

Itsepäisiä miehiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Caius Kajanti on kirjoitanut Suomen historian naisista. Nyt on sitten teos miehistä. Miehet eivät ole kyllä läheskään niin mielenkiintoisia kuin naiset, sillä heitä on tässä kirjassa vain kaksitoista. Tai voihan se olla, että kun nimi on Itsepäisiä miehiä, niin ne ovat harvassa.

Tässä kirjassa on pääasiassa suomalaisia miehiä, mutta mukaan mahtuu muitakin, muiden muassa Giacomo Casanova. Osa on miehiä, joista en ollut kuullutkaan, joten oli erittäin mielenkiintoista tutustua heihin. Aleko Lilius oli melkoinen velikulta. Jo nuorena hän pani niin toimeksi, että järjesti ihmisille yhtä sun toista ohjelmaa. Arkkitehti Eliel Saarinen oli oman alansa uranuurtaja.

Toisinaan sukulaiset lähettivät nuoria miehiä ulkomaille opiskelemaan, että he oppisivat elämään rauhallisesti. Vaan seikkailijaa maailma rakastaa, ja heistä kertoo tämä lyhyesti jokaista kuvaileva kirja. Matkaa on taitettu, kaikkea on yritetty, kullan kaivuusta jos jonkin sortin yrittämiseen ja kaupan tekoon.

Tällaisia lukisi lisää vaikka kuinka paljon. Nimenomaan historiasta, sillä aina on kiinnostavaa tietää, miten sitä on ennenkin osattu kaikkea tehdä.

Kuvat kertovat oman osuutensa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...