Osmo Soininvaara: Jäähyväiset eduskunnalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Osmo Soininvaara on toiminut ministerinä, kansanedustajana ja vihreiden puheenjohtajana. Soininvaara palasi eduskuntaan vuonna 2011 neljän vuoden tauon jälkeen. Mutta jokin oli muuttunut. Eduskuntatyöskentely oli muuttunut pinnalliseksi ja nopeita julkisuusvoittoja metsästäväksi.

Soininvaara kirjoittaa blogia, jolla on viikottain tuhansia lukijoita. Hän on tottunut pohdiskelevaan tyyliin ja argumentointiin ja on pettynyt, että muut kansanedustajat tyytyvät vain pintaraapaisuun asioita käsiteltäessä. Soininvaaralla on mielipiteensä myös “historiallisen huonosta” hallituksesta, Suomen talouskehityksestä, kunta- ja soteuudistuksesta sekä siitä, kuinka eduskunnassa tulisi työskennellä.

Soininvaara argumentoi ansiokkaasti, eikä hänen kanssaan ole vaikea olla samaa mieltä. Kuitenkaan en voi olla pohtimatta kuinka paljon tekstin takana on katkeruutta ja pettymystä siitä, että mielikuvat demokratian tilasta eivät olekaan sitä, mitä Soininvaara haluaisi.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat syväluotaavan analyysin Suomen tilasta juuri nyt, uuden hallituksen synnyn kynnyksellä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...