Mika Lietzén: Jääkärit : viisi kertomusta

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Jääkäriliike on sen verran harvinainen aihe sarjakuvarintamalla, että Mika Lietzénin kirja herätti heti huomioni – myönnettäköön kyllä, että oli kirjan komealla kannellakin oma osuutensa hankintapäätöksessä.

Tyylikkäästi piirretty albumi sisältää viisi tarinaa joissa keskitytään vuosiin 1915-1918, eli värväykseen, koulutukseen Saksassa ja tulikokeeseen Misse-joella, ensimmäisen maailmansodan itärintamalla. Myös täydennyskoulutus Libaussa saa oman tarinansa, samaten kuin paluumatka Suomeen.

Tarinat ovat lyhyitä, välähdyksenomaisia muistoja pelosta, epätoivosta, kaipauksesta, mutta myös tulevaisuuden toivosta. Yhtä tarinaa lukuun ottamatta päähenkilöinä on nimettömiä suomalaisia nuorukaisia, sekä mystinen kissa, joka löytää tiensä jokaiseen tarinaan.

Tarinankertojana ja piirtäjänä Mika Lietzén tekee varmaa jälkeä. Vaikka tarinat ovat lyhyitä, niistä ei silti jää tunnetta, että jotain jää kertomatta tai että tarinoihin on jouduttu tunkemaan liikaa elementtejä. Lietzénin ilmaisuun on mielestäni aina kuulunut tietty ilmavuus, mikä korostuu tässä albumissa hienosti.

Kirjan on julkaissut ja tilannut Pohjanmaan museo näyttelykirjaksi Jääkärit-näyttelyn yhteyteen. On hienoa huomata, että näyttelykirjaakin voi lähteä tekemään näin tuoreella otteella, tästä voisi moni muukin taho ottaa mallia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *