Mika Lietzén: Jääkärit : viisi kertomusta

Jääkärit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jääkäriliike on sen verran harvinainen aihe sarjakuvarintamalla, että Mika Lietzénin kirja herätti heti huomioni – myönnettäköön kyllä, että oli kirjan komealla kannellakin oma osuutensa hankintapäätöksessä.

Tyylikkäästi piirretty albumi sisältää viisi tarinaa joissa keskitytään vuosiin 1915-1918, eli värväykseen, koulutukseen Saksassa ja tulikokeeseen Misse-joella, ensimmäisen maailmansodan itärintamalla. Myös täydennyskoulutus Libaussa saa oman tarinansa, samaten kuin paluumatka Suomeen.

Tarinat ovat lyhyitä, välähdyksenomaisia muistoja pelosta, epätoivosta, kaipauksesta, mutta myös tulevaisuuden toivosta. Yhtä tarinaa lukuun ottamatta päähenkilöinä on nimettömiä suomalaisia nuorukaisia, sekä mystinen kissa, joka löytää tiensä jokaiseen tarinaan.

Tarinankertojana ja piirtäjänä Mika Lietzén tekee varmaa jälkeä. Vaikka tarinat ovat lyhyitä, niistä ei silti jää tunnetta, että jotain jää kertomatta tai että tarinoihin on jouduttu tunkemaan liikaa elementtejä. Lietzénin ilmaisuun on mielestäni aina kuulunut tietty ilmavuus, mikä korostuu tässä albumissa hienosti.

Kirjan on julkaissut ja tilannut Pohjanmaan museo näyttelykirjaksi Jääkärit-näyttelyn yhteyteen. On hienoa huomata, että näyttelykirjaakin voi lähteä tekemään näin tuoreella otteella, tästä voisi moni muukin taho ottaa mallia.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...