Max Manner: Jääkyynel

Jääkyynel

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Max Manner jättää tavanomaisen Turun ja siirtyy pohjoiseen. Kaksi nuorta naista katoaa Lapissa. Naiset lähtivät sesonkitöihin Suomulla olevaan hotelliin. Toinen tytöistä löytyy metsästä jäätyneenä ja silvottuna. Paikallispoliisi ei tehtävästä selviä, joten apua pyydetään Turusta.

Tehtävään haluttaisiin vanha tuttu Stein Storesen, mutta hän on kadonnut, joten hommiin lähtee niin ikään aiemmista Mannerin kirjoista tuttu Meeri Tarvainen. Storesenkaan ei lopulta malta pysyä poissa, vaan ilmestyy Lappiin auttamaan tutkinnassa. Rikostutkinta osoittautuukin mutkikkaaksi hommaksi, hotellin henkilökunta on vaitonaista, Tarvainen sairastuu vakavasti ja Storesenkin joutuu yllättäen matkailemaan Murmanskiin. Paikalliset olosuhteetkaan eivät helpota tehtävää.

Lappi on mukavaa vaihtelua Turulle ja henkilökaartikin on saanut vähän päivitystä, kun Meeri Tarvainen nousee kirjassa aikaisempaa isompaan rooliin. Hyvä juttu. Ei hullumpi dekkari, mutta jos aloittelet Mannerin dekkareihin tutustumista, suosittelen aloittamaan vähän aikaisemmista, vaikkapa ensimmäisestä Storesen-dekkarista Vapauttajasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...