Max Manner: Vapauttaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusin Max Manner -dekkari aloittaa uuden sarjan, jonka päähenkilönä toimii norjalainen poliisi Stein Storesen. Tarina on löyhää jatkoa Mannerin aikaisemmille dekkareille, mukana ovat Annika Malm -kirjoista tutut turkulaispoliisit Anna Mäki ja Ismo “Munkki” Valamo. Aikaisempien romaanien lukeminen on eduksi, mutta ei välttämätöntä, eikä Vapauttaja paljasta olennaisia yksityiskohtia aikaisemmista kirjoista.

Turussa nimittäin tapahtuu. Mäki ja Valamo saavat selvitettäväkseen verisen murhan, jossa vanha mies on puukotettu raa’asti. Uhrin jalat on sahattu irti ja silmään on isketty puinen risti. Mikä pahinta, tapaus ei jää ainoaksi, mutta alkuun poliiseilla ei ole mitään aavistusta siitä, mikä murhia yhdistää.

Storesen on tullut Turkuun naisen perässä ja jäänyt setvimään tyttärensä Ninan kohtaloa. Hän tekee tuttavuutta turkulaisten poliisien kanssa ja päätyy osallistumaan murhajutun tutkintaan.

Vapauttaja on mielestäni paras Mannerin tähänastisista dekkareista. Juoni eteni kutkuttavalla tavalla ja asioiden yhteydet aukenivat sopivasti pikkuhiljaa. Tarinan elementit ovat melko tuttuja ja jopa vähän kliseisiä, mutta niistä kootaan oikein mukavasti etenevä dekkari.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...