Max Manner: Vapauttaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusin Max Manner -dekkari aloittaa uuden sarjan, jonka päähenkilönä toimii norjalainen poliisi Stein Storesen. Tarina on löyhää jatkoa Mannerin aikaisemmille dekkareille, mukana ovat Annika Malm -kirjoista tutut turkulaispoliisit Anna Mäki ja Ismo ”Munkki” Valamo. Aikaisempien romaanien lukeminen on eduksi, mutta ei välttämätöntä, eikä Vapauttaja paljasta olennaisia yksityiskohtia aikaisemmista kirjoista.

Turussa nimittäin tapahtuu. Mäki ja Valamo saavat selvitettäväkseen verisen murhan, jossa vanha mies on puukotettu raa’asti. Uhrin jalat on sahattu irti ja silmään on isketty puinen risti. Mikä pahinta, tapaus ei jää ainoaksi, mutta alkuun poliiseilla ei ole mitään aavistusta siitä, mikä murhia yhdistää.

Storesen on tullut Turkuun naisen perässä ja jäänyt setvimään tyttärensä Ninan kohtaloa. Hän tekee tuttavuutta turkulaisten poliisien kanssa ja päätyy osallistumaan murhajutun tutkintaan.

Vapauttaja on mielestäni paras Mannerin tähänastisista dekkareista. Juoni eteni kutkuttavalla tavalla ja asioiden yhteydet aukenivat sopivasti pikkuhiljaa. Tarinan elementit ovat melko tuttuja ja jopa vähän kliseisiä, mutta niistä kootaan oikein mukavasti etenevä dekkari.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...