Pertti Jarla: Jäätävä Spede : sarjakuvalliset muistelmat

Jäätävä spede

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fingerpori-sarjasta tunnettu Pertti Jarla käy läpi elämänsä, jos ei nyt olennaisimpia vaiheita, niin ainakin parhaiten muistiin jääneitä. Kirja koostuu pääasiassa muutaman sivun tarinoista, joista jokainen käsittelee yhtä näistä hetkistä. Huomiota saavat niin muistot armeijasta kuin kohtaamiset lain ja laittomuuden kanssa.

Sarjakuviin taipuvat muistot herättävät lukijassa huvittuneisuutta ja myötähäpeää. Lukija saattaa myös samaistua valitettavan moneen Jarlan noloista muistoista. Siinä missä Fingerporin ytimessä on useimmiten sanaleikki, Jäätävän Speden sarjakuvien vetovoimana toimivat hauskat loppuratkaisut.

Jäätävän Speden suurin heikkous on sen pituus. Noin seitsemänkymmentä sivua hujahtaa silmänräpäyksessä ja jättää jälkeensä halun lukea lisää. Toivon mukaan Jarla palaa aiheen pariin, sillä Jarlan mainiota ilmaisua lukee mielellään myös henkilökuvamuodossa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...