Unto Karri: Jeanna Katarina : rakastajattaren romaani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tähän vanhaan kirjaan mielenkiintoni heräsi Kata Kärkkäisen Kahdeksas huone -kirjan pohjalta. Siinä kirjassa oli lähteenä käytetty tätä Unto Karrin kirjaa, joka on vuodelta 1945. Unto Karri oli Lenni Laakson taiteilijanimi.

Jeanna Katarina on kolmiodramaa ja niin voimakkaasti kuvattu, että en ihmettele yhtään, kuinka se on tehnyt vaikutuksen Kata Kärkkäiseen. Niin, että se hänen kauttaa koki uuden tulemisen.

Kirja kertoo rakkaudesta, kielletystä sellaisesta ja sen seurauksista. Tapahtumat sijoittuvat pääosin Tuusulan Onnelaan. Kolmiodraaman henkilöinä ovat täysihoitolan omistaja Jeanna Katarina, hänen vihkimätön miehensä Paul Nikolaitsh ja kirjailija Leevi Saarinen.

Kirja kuljettaa hyvin, vaikka kieli on paikka paikoin vanhahtavaa, mutta asia ei. Nykyajan salarakkaiden aikana kirjaa lukiessaan tulee ajatelleeksi, että jotkut asiat vaan eivät muutu.

Kirjaa voi kysyä kirjastosta tai antikvariaateista.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...