Ari Wahlsten: Jobikirja

Osta kirja itsellesi

Tätä kirjaa osasin odottaa, sillä luettuani Ari Wahlstenin edellisen kirjan Kosteiden mestojen balladi, olin myyty.

Jobikirjassa on sama henkilö, Aaron Walden, kuin edellisessäkin kirjassa. Päähenkilö kertoo ominaiseen tyyliinsä elämänsä työpaikoista ja niitä riittää. Jokaiselle työpaikalle on tyypillistä se, että hän ei ole missään kovinkaan pitkää aikaa. Lyhytkestoisuus ei johdu siitä, että päähenkilö olisi huono työntekijä vaan ihan muista syistä.

Niitä muita syitä on naiset, useimmiten muiden naiset. Lisäksi väärinkäsitykset ja hulvaton elämä, jonka aikatauluja säätelevät naiset ja juopottelu. Krapulan takia Walden ei ole pois töistä, sillä hän ei kärsi krapulaa. Ystäväpiiri koostuu mitä moninaisimmista tyypeistä. Harrastuksena on harrastajateatteri ja sen kuvaaminen on yksi tämän kirjan mielenkiintoisimmista osioista.

Parasta on kuitenki teksti, se uskomaton kieli, joka kulkee niin jouhevasti, on maustettu niin hulvattomalla huumorilla, että olisi paikka paikoin halunut lukea kirjaa ääneen koko kansalle.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat hetkeksi unohtaa oman arjen harmauden, hihitellä Aaron Waldenin elämän mutkille ja hurjille kaarteille.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...