Ari Wahlsten: Kuka pelkää mustaa miestä

Kuka pelkää mustaa miestä?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuka pelkää mustaa miestä on Ari Wahlstenin ensimmäinen dekkari ja aivan mieletön lukukokemus.

Kit Karisma on miamilais-suomalainen yksityisetsivä, tummaihoinen ja kovaksikeitetty – tai ei ihan, ehkä kahdeksan minuutin. Ihanan itseriittoinen, joka tietää mitä tekee ja sanoo. Ei mikään alkoholisoitunut ja eronnut reppana vaan loistavalla itsetunnolla ja huumorilla varustettu oman tiensä kulkija.

Karisma saa tehtäväkseen tutkia kuka haluaa murhata yritysjohtajan. Hän saa kutsun rikkaan yritysjohtajan luokse Kulosaareen ja menee sinne hyvillä taustatiedoilla varustettuna. Hän saa tietää, kuinka johtajaa on jo yritetty päästää päiviltä. Kit Karisma alkaa tutkia juttua ja ei aikaakaan, niin yritysjohtaja on päässyt hengestään! Tutkinta käynnistyy toden teolla.

Karisma käy läpi ihmisiä omalla tyylillään ja saa välillä turpaansa, mutta toipuu ja jatkaa taas entiseen malliin. Parhaita kohtauksia ovat ne, joissa Kit Karisma mittelee vastapuolien kanssa verbaalisesti. Niin herkullisia paikkoja, että on melkein luettava pariin kertaan. Kirjasta on sanottu sen olevan rikosviihdettä ja allekirjoitan sen välittömästi!

Koska on kyseessä perheetön yksityisetsivä, niin tietenkin nainen astuu kuvioon mukaan ja tämä on kuvattu juuri niin nasevasti, että se sopii täysin tähän kirjaan ja sen luomaan henkeen.

Ari Wahlsten osaa kirjoittaa. Teksti on kertakaikkisen hyvää ja sitä on koukuttavaa lukea. Siinä ei ole mitään liikaa, eikä liian vähän vaan annostelu on juuri sopivaa ja siitä jää erittäin hyvä mieli. Luin kirjan vauhdilla ja jään odottamaan seuraavaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...