Ville Ranta: Joku raja

Joku raja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Poliittinen pilapiirros on melko väsynyt taiteenlaji. Alan mestari oli tietysti Kari Suomalainen, mutta sen jälkeen… No, minä luen Aamulehteä, eikä Juha Sihto useinkaan säväytä.

Ville Ranta sen sijaan säväyttää. Olen monet kerrat hämmästellyt, miten juuri Kirkko & kaupunki julkaisee Rannan mitään häpeämättömiä pilapiirroksia. Ne käsittelevät uskontoa ja politiikkaa, armotta ja terävällä kynällä. Joku raja -kokoelmaan on koottu parhaita paloja vuosilta 2009–2012. Kokoelman on toimittanut Ville Hänninen. Ison kiitoksen ansaitsee myös Kirkon & kaupungin päätoimittaja Seppo Simola, joka on seissyt Rannan pilapiirrosten takana, vaikka itkua ja valitusta niistä on varmasti riittänyt ja takuuvarmasti myös jokunen lopetettu tilaus.

Mukana on luonnollisesti myös perussuomalainen jouluntoivotus ja muita suosikkeja. Kokoelma herättää varmasti tunteita. Minua se huvitti moneen kertaan erinomaisella osumatarkkuudellaan ja oivalluksellaan. Poliittisen pilapiirroksen ystävän kirjahyllystä löytyy takuuvarmasti tämän kokoelman mentävä rako ja käypä kirja mainiosti myös yhdenlaisesta aikakautensa kuvaajasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...