Jorid Linvik: Joridin neuleita lapsille : 45 hauskaa neuleohjetta 0-8 -vuotiaille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sitruuna-kustannus ilahdutti meitä viime vuonna tunnetun neulesuunnittelijan Jorid Linvikin hauskoilla sukka- ja lapaskokoelmakirjoilla, ja nyt ovat vuorossa neuleet lapsille. Tämä uusi kirja on monessakin mielessä kiva ja helppokäyttöinen. Samaa kuviomallia käytetään sekä sukissa, lapasissa että pipoissa. Lisäksi neuleiden kokoa voi muuttaa ihan vain siirtymällä paksumpaan lankaan; näin luvataan saatavan aikaan neuleita 0-8 -vuotiaille. Lankasuosituksia on annettu jonkin verran.

Neuleiden kuviot ovat lasten maailmasta: kovasti poikamaiseen settiin on koottu kaivuri, traktori ja kuorma-auto, joskin lieneehän sitä tyttöjäkin, joita tämä maailma kiinnostaa. Vastaavanlainen ehkä tyttöjä enemmän puhutteleva setti on sitten kuvioitu My Little Pony -hahmoilla. Mutta suuri osa kirjan malleista on niitä Joridille niin tyypillisiä luontoaiheita: kissoja, pöllöjä, nalleja ja kirahveja, ja ehkäpä tontutkin ovat tätä osiota. Kirjan alussa ja lopussa on sitten vielä helpompia geometrisiä malleja, kuten ruutuja, raitoja sekä pieniä neliöitä ja kolmioita.

Kirja lienee tarkoitettu jo jonkin verran kokeneelle neulojalle, sillä yleisiä neuvoja neulomiseen on melko vähän. Sukan kantapään ja kärjen sekä lapasen peukalon neulomista on sentään lyhyesti selostettu, samoin kuin kirjoneuleille tärkeää lankadominanssia. Nopeahkon tutkinnan jälkeen kuviomalleissa on jonkin verran pitkiäkin lankajuoksuja, ja mielestäni olisi voinut vieläkin enemmän tähdentää lankojen kiertämistä vaikka ihan parin silmukan jälkeen – kokemuksesta viisastuneena voin sanoa, että pienen sormen uppoaminen lankalenkkiin vaikkapa lapasia puettaessa aiheuttanee lievää ärtymystä lapsessa.

Mutta oikein herkullinen neulekirja jälleen kerran Jorid Linvikiltä ja Sitruuna-kustantamolta. Enemmän tällaista, kiitos!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...