Sanna Hytti (toim.): Joulun lämpöä

Joulun lämpöä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joulun lämpöä on kaunis kirja, kuin lahja. Siinä on lämmin Minna Immosen kuvitus, joka jo sinällään tuo joulun lämpöä ja tunnelmaa.

Tekstit ovat suomalaisten kirjailijoiden koottuja joulumietteitä. On runoja ja lyhyitä tarinoita. Lukijalle nousee niistä mieleen omia joulumuistoja, ehkä lapsuudesta, silloin kun joulu oli vielä niin vailla huolia ja sai vain nauttia. Tekijöiksi on valittu niin Mika Waltaria kuin Juice Leskistä, Aale Tynniä ja Immi Helleniä. Jokaiselle jotakin.

Tätä kirjaa voi selata moneen kertaan, sillä tekstit ovat erilaisia, herkkiä tai iloisia tai sitten molempia.

Minulle mieluisimmaksi nousi ote Yleisradion joulurunosta vuodelta 1984, jonka on kirjoittanut Maaria Leinonen:

Joulukuusikin tavallinen puu
huomaamaton kaltaistensa joukossa
vain osa arkista metsää…

Lopun voi lukea tästä ihanasta kirjasta, jonka on toimittanut Sanna Hytti.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...