Martin Rees: Just Six Numbers

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmankaikkeutta, jossa elämme, muovaavat pohjimmiltaan varsin yksinkertaiset asiat. Universumin rakenne on tiivistettävissä kuuteen lukuun. Kaksi luvuista liittyy universumin perusvoimiin, kaksi maailmankaikkeuden kokoon ja rakenteeseen ja kaksi säätää avaruuden ominaisuuksia. Pienetkin muutokset näihin lukuihin tuottaisivat maailmankaikkeuden, jossa inhimillinen elämä ei olisi mahdollista.

Just Six Numbers on tiukka annos teoreettista astrofysiikkaa. Kirja on kirjoitettu fiksulle maallikkolukijalle, joten fysiikan tai matematiikan syvällistä osaamista ei edellytetä, mutta tietty älyllinen uteliaisuus on tarpeen. Kyse ei ole yksinkertaisista asioista, vaikka kuninkaallinen astronomi Sir Martin Rees varsin taitavasti ja selkeästi niistä kirjoittaakin.

Universumin perusasioista kiinnostuneille Just Six Numbers on joka tapauksessa valaisevaa luettavaa. Suosittelen kuitenkin aloittamaan Simon Singhin astetta helppolukuisemmasta Big Bangista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...