Martin Rees: Just Six Numbers

Osta kirja itsellesi

Maailmankaikkeutta, jossa elämme, muovaavat pohjimmiltaan varsin yksinkertaiset asiat. Universumin rakenne on tiivistettävissä kuuteen lukuun. Kaksi luvuista liittyy universumin perusvoimiin, kaksi maailmankaikkeuden kokoon ja rakenteeseen ja kaksi säätää avaruuden ominaisuuksia. Pienetkin muutokset näihin lukuihin tuottaisivat maailmankaikkeuden, jossa inhimillinen elämä ei olisi mahdollista.

Just Six Numbers on tiukka annos teoreettista astrofysiikkaa. Kirja on kirjoitettu fiksulle maallikkolukijalle, joten fysiikan tai matematiikan syvällistä osaamista ei edellytetä, mutta tietty älyllinen uteliaisuus on tarpeen. Kyse ei ole yksinkertaisista asioista, vaikka kuninkaallinen astronomi Sir Martin Rees varsin taitavasti ja selkeästi niistä kirjoittaakin.

Universumin perusasioista kiinnostuneille Just Six Numbers on joka tapauksessa valaisevaa luettavaa. Suosittelen kuitenkin aloittamaan Simon Singhin astetta helppolukuisemmasta Big Bangista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...