Johanna Sinisalo: Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita

Kädettömät kuninkaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sinisalon novellit ovat keränneet monia palkintoja, eikä ihme. Ne ovat erittäin hyvin kirjoitettuja, jännite ja mielenkiinto lukea eteenpäin syntyvät lähes poikkeuksetta heti alussa. Musiikkitermiä käyttäen novellit ovat hyvin tarttuvia ja jopa ilman kertosäkeitä.

Fantasiakirjallisuudesta puhuttaessa tulee usein mieleen suuret, mahtipontiset eepokset. Sinisalon tarinoissa taas saattaa olla vain yksi, pienikin asia, joka on eri tavalla kuin todellisuudessa. Parhaimmillaan joku yliluonnollinen asia sekoittuu arkeen niin luontevasti, että lukija jää positiivisesti hämmentyneeksi.

Yksi novellien rikkaus on hyvin erityyppiset ihmiset sekä tapahtumaympäristöt. Monessa tarinassa henkilöstä paljastuukin jotain yllättävää, johon on viitattu korkeintaan pienellä vihjeellä. Tämä tuo mukaan myös trillerimäisiä sävyjä. Välillä sukupuoli- tai ikäroolit heittävät kuperkeikkaa ja ironiakin pilkistelee monessa novellissa. Kohteena ovat etenkin totutut roolijaot ja aikakauden ilmiöt.

Jos haluaa lukea taitavasti kirjoitettuja novelleja, niin Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita on hyvä valinta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...