Johanna Sinisalo: Sankarit

Sankarit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johanna Sinisalo on lahjakas sanankäyttäjä. Kokemus erilaisista kirjoitus­töistä mainosalalta ja tv-työstä auttaa varmasti. Sankareissa kokemus näkyy tekstin monimuotoisuutena. Romaania värittävät edeltäjänsä tapaan katkelmat erityyppisistä lehdistä ja kirjoista, mielipidekirjoitukset ja uutis­tekstit. Eri lajit Sinisalo hallitsee sujuvasti, kenties lievästi karrikoidut tyylit erottuvat toisistaan. Erityisesti on mainittava kirjassa olennaiset laulutekstit, joiden perusteella Sinisalolle kehtaa suositella rock-lyyrikonkin uraa!

Kirja tuo Kalevalan sankarit nyky-Suomeen. Aihe on mielenkiintoinen ja toimiva. Kirjan päähenkilö, rocktähti Rex on Väinämöis-hahmo, jonka toverina häärii rumpali Ile Aerosmith, arkisemmalta nimeltään Seppo Ilmarinen. Muissa osissa nähdään Joukahaista, Lemminkäistä, Kullervoa, Ainoa, Pohjolan emäntää… Monet Kalevalasta tutut kohtaukset toistetaan hieman eri muodossa ja onpa kirjassa Sampokin jahdattavaksi.

Aivan suoraa Kalevala-ryöstöä Sankarit ei kuitenkaan ole. Lemminkäisen mallilla rakennettu urheilusankari Kauko “Mahti” Saarelainen sisältää huomat­tavan paljon Matti Nykästä (esimerkiksi managerin nimeltä Jake Tierra). Tapahtumissa viitataan muutenkin suomalaisia viime aikoina liikutta­neisiin ilmiöihin. Myyrmannin pommi-isku, Nokian menestys, Mestarit areenalla…

Kokonaisuus on sujuvasti kirjoitettu. Kirja on hieman episodimainen, vaikka Rex suurimman osan aikaa keskipisteessä onkin. Alussa riittää ihmettelemistä henkilöissä, lopussa saa seurata henkeään pidätellen jännittävää juonta. Kokonaisuus on erinomaisen miellyttävä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...