Yasunari Kawabata: Kämmenenkokoisia tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nobelisti Kawabata kirjoitti uransa aikana paitsi hienoja romaaneja, myös runsaasti pieniä miniatyyrikertomuksia. Näitä kämmenenkokoisia tarinoita julkaistiin kaikkiaan yli 120 ja tähän valikoimaan Kai Nieminen on valikoinut ja suomentanut 58 lyhyttä novellia Kawabatan uran varrelta.

Näissä pienissä novelleissa on hyvin monenlaisia tunnelmia ja henkilöitä. Lukijalle välittyy lämmin, välittävä tunnelma, kun Kawabata kuvaa monenlaisia ihmisiä. Tarinat ovat ytimekkäitä, tiiviitä. Koska tarinat on järjestetty aikajärjestykseen, lukija voi seurata Kawabatan kehitystä kirjailijana ja toisaalta japanilaisen elämänmenon muutosta.

Luonnollisesti näin laajassa valikoimassa on paljon vaihtelua, mutta toisaalta jokainen löytää joukosta varmasti sen oman suosikkinsa. Joukon pisimpiin kuuluva Sateinen asema vaimojen vappuparaateineen taisi olla oma suosikkini, ainakin näin ensilukemisella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...