Reetta Laitinen: Kanelianaisen paluu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reetta Laitisen uusin julkaisu Kanelianaisen paluu on taattua tavaraa. Stripit ovat vuosilta 2006–2009, valikoitu mielestäni osoittamaan leidin monipuolisuutta ja taitavuutta eri osa-alueilla. Mukana on lyhyitä parin kuvan ideoita, kunnianosoitukset Matt Groeningille eli Kielletyt sanat vuosilta 2008 ja 2009 sekä paljon muuta.

Eniten itseäni ilahduttavat tekijälle melko tyypilliset naisten ja miesten suhteisiin liittyvät ironiset ja välillä suorastaan raivostuttavan todelliset stripit, ei tiedä itkeä vaiko nauraa. Erinomaisen hauskaa ainakin, enimmäkseen. Lisäksi naisen elämä ei ole helppoa, sekin todistetaan!

Toinen lajityyppi, jota tekijä mielellään käyttää, on muiden sarjakuvahahmojen rankkakin tyypittely ja käyttäminen mitä kummallisimmissa yhteyksissä — välillä häijystikin parodioiden.

Albumi on pääasiassa mustavalkoinen ja tekijänsä näköinen eli siitä löytää suurimman osan hänen tekemiensä töiden tyypeistä, vähintään. Piirrosjälki vaihtelee hieman sarjojen mukaan, mutta on välillä niukkaa ja kuitenkin mielenkiintoisen vaihtelevaa. Hieman epäsarjakuvanomaista tämäkin. Tekstit puolestaan saavat ainakin minut puolellensa, ehdottomasti!

Suosittelen kaikille sarjakuvan ystäville ikää tai sukupuolta katsomatta — tässä taas hieman erilaista kotimaista sarjakuvaa. Sitä, jota ei ole tarjolla aivan joka paikassa eikä ihan kaikille. Erittäin hyvä vaihtoehto valtavirralle, luokittelisin tämänkin siihen hiukan epätavallisten sarjakuvien luokkaan, U:n tyyliin. Lisää Reetta Laitisen sarjakuvaa blogissa Päiväkuvitelmia… mukavaa irtiottoa ja ajankohtaisiakin tapahtumia!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...