Sarah Winman: Kani nimeltä Jumala

Kani nimeltä jumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

1960-luvun loppu: melkein tavallinen perhe ja kani joka saa nimekseen Jumala. Rukoillen toivottu veikkausvoitto muuttaa perheen elämän, repien heidät irti tutuista ihmisistä ja ystävistä, tuoden uusia tilalle. Kaikki koettuna ja kerrottuna pikkutytön silmin. 1990-luvun puoliväli: sama tyttö on jo aikuinen ja elämä jatkuu. Molemmilla vuosikymmenillä jonkinlaiseksi kiinnekohdaksi on saatu erakkomaisen Ellyn ja erilaisen Jennyn ystävyys. Paljon asioita, joista ei voi puhua, tapahtuu silti.

Kani nimeltä Jumala on sirpaleinen kertomus, johon hyvät ideat hukkuvat ja alut katoavat. Kirjassa on potentiaalia tai enemmänkin kirjailijassa, koska kyseessä on esikoisteos. Jotain maagisuutta kerronnassa on ja aion luultavasti antaa seuraavalle teokselle mahdollisuuden. Hahmot ovat hyviä, mutta on ehkä liiankin muotia kirjoittaa ihmisistä, jotka jostain syystä eivät saa elämässään mitään aikaiseksi.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...