Johanna Hasu: Karataan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Karataan on samaa sarjaa Johanna Hasun edellisen runokirjan Kurjet palaavat vielä kanssa. Aivan yhtä ihania ja koskettavia runoja, mutta nyt vähän toisenlaisella teemalla.

– Rakkaudesta, mutta ei kuitenkaan mitään hunajaista, vaan sellaisia arjen hetkiä, kun toinen on tärkeä. Rakkaudesta lapseen, liikuttavaa ja helppo samastua.

– Kasvamisesta, kun elämässä on mentävä eteenpäin ja ymmärrettävä, että jatkuu se silti, vaikka hetkellisesti tuntuisi, että kaikki pysähtyy.

– Kauneudesta, luonnon moninaisuudesta ja siitä, mitä se tuo, kun sen huomaa.

Karataan
paetaan pyykkivuoren taakse
tiskikuilun yli
piiloudutaan pölykoirilta
karataan

Varastetaan hetki
kahdestaan
mennään löytymättömiin lapsilta
taistellaan arjen tappavaa
tylsyyttä vastaan
intohimon asein
vastustetaan tätä taloa
joka tahtoo imeä minuuden
ja vaivuttaa unohduksiin sen
mitä olimme joskus

Karataan
jätetään äiti ja isä
piiloudutaan lapsilta
ollaan mies ja vaimo

Rakastavaiset

Johanna Hasun runokirjat ovat sellaisia, että niistä runot hyppäävät syliin, mikä runo ja kenenkin syliin. Omansa sieltä jokainen löytää!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...