Johanna Hasu: Kurjet palaavat vielä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun sain käsiini tämän kirjan, en hellittänyt siitä, ennen kuin joka ikinen runo oli luettu ja itketty.

Niin, Johanna Hasun runot ovat niin tosia, elämän makuisia ja isosti koskettavia. Ne tulevat lähelle ja niin riipaisevasti osuvat muistuttamaan eletystä ajasta, menneistä ja koetuista tapahtumista.

Runot on kirjoitettu niin, että vaikka ei olisi ikinä runoja lukenut, vaikka ei tuntisi mitään vetoa runoihin, niin nyt ymmärtää. Tulee sellainen olo, että ne on kirjoitettu minulle ja sinulle ja hänelle.

Aiheena on suru ja luopuminen, mutta myöskin toivo!

Jokainen pienikin valonsäde
joka kamppailee itsensä tämän mustan huovan läpi
jokainen pienen linnun sirkutus
joka tahtoo ohittaa päässäni tauotta kirkuvan huudon
jokainen ystävä
joka tahtoo lähelle vaikka en avaa ovea enää koskaan
on ehkä lahja sinulta

Että jaksaisin vielä vähän

Runojen lisäksi on kuvia – luonnosta. Suurin osa niistä on Johannan kuvaamia.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...