Tuula Kallioniemi: Karoliina menee kouluun

Osta kirja itsellesi

Kiitos uutuusmedioiden, kirjojen kustannusala on jo vuosia ollut alamäessä. Tätä pyritään kompensoimaan muun muassa sarjakirjoilla ja kirjojen yhteyteen rakennetulla monimediaisuudella. Yksi keino on myös kirjojen uudelleen julkaiseminen. Tällaisia julkaisuja ovat esimerkiksi Timo Parvelan Ella-sarjan pakkaaminen uuden otsakkeen, Ella ja kaverit, alle sekä Sinikka ja Tiina Nopolan vanhojen Heinähattu ja Vilttitossu -kirjojen julkaiseminen uusien kuvien kanssa.

Nyt tähän samaan on lähtenyt myös Otava, joka on tänä vuonna julkaissut Tuula Kallioniemen Karoliina-sarjaa uusina yhteisniteinä. Karoliina menee kouluun sisältää kirjat Karoliina ja hullu huvipuisto (2009) ja Karoliina ja lentävä reppu (2010). Karoliina ja hullu huvipuisto kertoo Karoliinan viimeisestä kesästä ennen koulun alkua. Kesä täyttyy leikeistä parhaan kaverin Linin ja isoveli Kallen kanssa sekä erilaisista tapahtumista junamatkasta huvipuistoon. Karoliinalla on vilkas mielikuvitus, mikä saattaa hänet sekä hauskoihin että ongelmallisiin kommelluksiin. Karoliina ja lentävä reppu taas kertoo Karoliinan ensimmäisistä kouluviikoista, ystävyyssuhteiden luomisesta ja pelkojen voittamisesta. Tapahtumien kuluessa Karoliina oppii, että juksaaminen ei ole hyvä asia, että kateus ei kanna hedelmää ja että parhaita kavereita voi olla enemmän kuin yksi.

Kallioniemen teksti on selkeää, lauseet ovat lyhyitä ja tapahtumat etenevät vauhdilla, sillä jokainen luku sisältää oman tarinansa. Marika Maijalan kuvat värittävät tapahtumia ja sopivat hyvin kirjan positiiviseen tunnelmaan. Kirjasarja on suunnattu ahmimisikäisille eli juuri lukemaan oppineille, ja uskon, että kyseisen ikäryhmän tytöt lukevat Karoliinan sattumuksista oikein mielellään.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...