Tuula Kallioniemi: Karoliina ja koulukaverit

Karoliina ja koulukaverit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Karoliina ja koulukaverit on yhteisnide, johon on pakattu kirjat Karoliina ja nokkela Neema sekä Karoliina ja oikukas uni.

Nokkela Neema on uusi koulukaveri, joka sekoittaa koko 1 B:n sosiaaliset kuviot uusiksi ilmestyessään luokalle. Neema on erilainen, hauska ja värikäs tyyppi, jonka huomiosta kilpailevat kaikki. Karoliinakin on aivan pulassa, kun Lin ja Paskeri ihastelevat vain Neemaa – mutta niinhän tekee kyllä Karoliinakin, joka haluaisi olla yksin Neeman paras kaveri.

Neema kuitenkin kieltäytyy ryhtymästä kenenkään ikiomaksi bestikseksi ja onnistuu pyörittelemään luokan kuviot sopuisaan järjestykseen. Samalla pieni lukija saa toivon mukaan jonkunmoisen oppitunnin siitä, että on tylsää omia bestiksiä omaksi yksinoikeudekseen. Eihän ystäviä voi laittaa paremmuusjärjestykseen, toteaa Neemakin.

Oikukkaassa unessa jahdataan unta, joka ei vain tule. Karoliina ei millään saa unta iltaisin. Hyvää tarkoittavia neuvoja hän saa sitten siitäkin edestä: tuntuu, että jokaisella on oma konstinsa, jolla uni saadaan. Ongelma ratkeaa kuitenkin vasta kun Karoliina kohtaa itsensä Nukkumatin.

Unettomuuden ongelmaa käsitellään tässä hauskasti ja monesta suunnasta, samalla lukija saa iloita Karoliinan ihmeellisestä kohelluksesta ja Karoliinan isän lakonisesta suhtautumista Karoliinan temppuiluun.

Tarinat ovat lyhyitä, selkeitä ja helppolukuisia. Vaikeimmat sanat on tavutettu. Kirja sopiikin mainiosti vasta lukemaan oppineille, kohderyhmä asettuu eskari-ikäisistä alakoululaisiin. Sen ikäisille Karoliinan seikkailuja on helppo suositella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...