Tuula Kallioniemi: Karoliina ja koulukaverit

Osta kirja itsellesi

Karoliina ja koulukaverit on yhteisnide, johon on pakattu kirjat Karoliina ja nokkela Neema sekä Karoliina ja oikukas uni.

Nokkela Neema on uusi koulukaveri, joka sekoittaa koko 1 B:n sosiaaliset kuviot uusiksi ilmestyessään luokalle. Neema on erilainen, hauska ja värikäs tyyppi, jonka huomiosta kilpailevat kaikki. Karoliinakin on aivan pulassa, kun Lin ja Paskeri ihastelevat vain Neemaa – mutta niinhän tekee kyllä Karoliinakin, joka haluaisi olla yksin Neeman paras kaveri.

Neema kuitenkin kieltäytyy ryhtymästä kenenkään ikiomaksi bestikseksi ja onnistuu pyörittelemään luokan kuviot sopuisaan järjestykseen. Samalla pieni lukija saa toivon mukaan jonkunmoisen oppitunnin siitä, että on tylsää omia bestiksiä omaksi yksinoikeudekseen. Eihän ystäviä voi laittaa paremmuusjärjestykseen, toteaa Neemakin.

Oikukkaassa unessa jahdataan unta, joka ei vain tule. Karoliina ei millään saa unta iltaisin. Hyvää tarkoittavia neuvoja hän saa sitten siitäkin edestä: tuntuu, että jokaisella on oma konstinsa, jolla uni saadaan. Ongelma ratkeaa kuitenkin vasta kun Karoliina kohtaa itsensä Nukkumatin.

Unettomuuden ongelmaa käsitellään tässä hauskasti ja monesta suunnasta, samalla lukija saa iloita Karoliinan ihmeellisestä kohelluksesta ja Karoliinan isän lakonisesta suhtautumista Karoliinan temppuiluun.

Tarinat ovat lyhyitä, selkeitä ja helppolukuisia. Vaikeimmat sanat on tavutettu. Kirja sopiikin mainiosti vasta lukemaan oppineille, kohderyhmä asettuu eskari-ikäisistä alakoululaisiin. Sen ikäisille Karoliinan seikkailuja on helppo suositella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.