Antonio Hill: Kauniit kuolemat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kasvavassa kosmetiikka-alan perheyrityksessä tapahtuu lyhyen ajan sisään kaksi itsemurhaa. Ensin ylennyksen saanut nuori perheenisä surmaa koko perheensä ja sitten itävaltalainen sihteeri heittäytyy metron raiteille. Komisario Héctor Salgadon nenää tapaukset kutittavat: kyse ei voi olla sattumasta. Kun vielä kolmas kuolemantapaus kohtaa yritystä, on Salgado varma, että taustalta löytyy jotain. Tärkeimpänä johtolankana on iljettävä kuva kolmesta hirtetystä koirasta.

Antonio Hillin toinen barcelonalaisdekkari Kauniit kuolemat jatkaa suurkaupungin apean puolen esittelyä. Itsenäisen pääjuonen ohella seurataan myös Salgadon perhetragedian jatkoa. Sarjan avanneessa Kuolleiden lelujen kesässä komisario Salgadon työparina toiminut nokkela Leire Castro on nyt siirretty äitiyslomalle, mutta vauvaa odottaessaan tylsistyvä Leire päättää tehdä hieman tutkimuksia omissa nimissään Héctorin ex-vaimon Ruthin katoamistapauksen parissa. Leire onnistuu paitsi viemään tutkintaa pienen nykäyksen eteenpäin myös sohaisemaan poliisilaitoksen sisäisiä ampiaispesiä niin, että moni poliisi joutuu ongelmiin.

Kauniit kuolemat on mielestäni selvästi vahvempi esitys kuin kansainvälisen jättimenestyksen saavuttanut Kuolleiden lelujen kesä, jonka viime vuonna totesin mukavaksi käyttödekkariksi. Juoni on todella ovela, ja kun loppuratkaisu häämöttää, on jo varmaa, että mikään ei pääty kauniisti. Antonio Hillin kerronta kärsii edelleen tietystä hidasliikkeisyydestä, mutta toisaalta suorempi toimintakuvaus veisi terää Héctor Salgadon persoonaan tutustumiselta. Kirjan lopettava takauma lupaa jännitykselle jatkoa: Ruth on edelleen kadoksissa, mutta joku taitaa sittenkin tietää jotain. Jatkoa odotellessa suositus tälle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...