Iain Banks: Kävelyä lasilla

Osta kirja itsellesi

Iain Banks on ehdottomasti suosikkikirjailijoitani, jokainen lukemani kirja on vahvistanut tätä tunnetta. Samoin teki Kävelyä lasilla, kolmeen rinnakkaiseen osaan jakautunut romaani. Tarinat etenevät systemaattisesti, ja kirjan rakenne miellyttää minua suuresti. Mikä parasta, tarinat yhdistyvät kirjan lopussa varsin sattuvalla tavalla.

Ensimmäinen tarina kertoo Graham Parkista, lontoolaisesta taideopiskelijasta joka on Rakastunut. Toisen kertomuksen aiheena on niin ikään lontoolainen Steven Grout, omassa maailmassaan elävä harhainen mies. Kolmas tarina on joukon oudoin; sen aiheena ovat omituisessa linnassa vankeina olevat Quiss ja Ajayi, galaktiset viholliset, jotka pelaavat erikoisia pelejä. Koska kirjailijan nimestä puuttuu kuitenkin tällä kertaa ”M.”, ei tarina ole niin tieteiskirjallinen kuin voisi luulla.

Loppujen lopuksi kaikessa on vähintäänkin kohtuudella järkeä, asiat sointuvat yhteen ja loppu on muutenkin jännittävä. Kävelyä lasilla onkin yksinkertaisesti nerokas kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...