Iain Banks: Kävelyä lasilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Iain Banks on ehdottomasti suosikkikirjailijoitani, jokainen lukemani kirja on vahvistanut tätä tunnetta. Samoin teki Kävelyä lasilla, kolmeen rinnakkaiseen osaan jakautunut romaani. Tarinat etenevät systemaattisesti, ja kirjan rakenne miellyttää minua suuresti. Mikä parasta, tarinat yhdistyvät kirjan lopussa varsin sattuvalla tavalla.

Ensimmäinen tarina kertoo Graham Parkista, lontoolaisesta taideopiskelijasta joka on Rakastunut. Toisen kertomuksen aiheena on niin ikään lontoolainen Steven Grout, omassa maailmassaan elävä harhainen mies. Kolmas tarina on joukon oudoin; sen aiheena ovat omituisessa linnassa vankeina olevat Quiss ja Ajayi, galaktiset viholliset, jotka pelaavat erikoisia pelejä. Koska kirjailijan nimestä puuttuu kuitenkin tällä kertaa “M.”, ei tarina ole niin tieteiskirjallinen kuin voisi luulla.

Loppujen lopuksi kaikessa on vähintäänkin kohtuudella järkeä, asiat sointuvat yhteen ja loppu on muutenkin jännittävä. Kävelyä lasilla onkin yksinkertaisesti nerokas kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...