Annastiina Storm: Kerro, kerro

Kerro, kerro

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alisa on nelikymppinen kirjailija, jonka äiti kuolee ja jättää tyttärellään kirjeen, jossa kertoo pääasiassa kesästä ennen tämän syntymää.

Vasta kolmannella lukukerralla aloin ymmärtää, mitä äiti yritti sanoa. Ja se, mitä hän yritti sanoa, nyrjäytti koko elämäni sijoiltaan.

Tai – ehkä paremminkin – se nyrjäytti monet elämäni vinot palikat sijoilleen.

Kirje vie Alisan äidin nuoruudenmaisemiin, Hukan kylään jonnekin Itä-Suomeen. Siellä Alisa lähtee etsimään äitinsä jälkiä ja selvittelemään, mistä on kyse.

Alisan äidin Lumikin elämään Hukassa liittyi erikoisia käänteitä – muun muassa elämänvaihe kääpiöiden seurassa – joilla on omat heijastuksensa Alisan elämään. Menneiden penkomisesta seuraa outoja tapahtumia, jotka horjuttavat Alisan omaa henkistä tasapainoa ja todellisuudenkäsitystä. Kuten takakansi lupaa: tarinassa yhdistyvät realismi ja absurdi.

Pohjimmiltaan Kerro, kerro kai kertoo oman elämänsä kertomisesta uudelleen, oman tarinansa rakentamisesta niistä palasista, mitä käsiinsä saa. Ainakin se kertoo peloista, joita elämään ja rakkauteen liittyy, mutta myös satujen kuvaston voimasta. Sekoitus on erikoinen, mutta maistuva.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...