Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kati on kirjastoauton kuljettaja, joka työskentelee kirjastoautossa työkaverinsa Mikan kanssa. Kati on sinkku, mutta enemmän häntä huolettaa se, että Mikalla ei ole ketään. Niinpä hän sitten yrittää jos vaikka millä keinoin saada Mikalle naista.

Eletään vuotta 1989 ja kesää. Se tulee ilmi kaikin tavoin. Biisit, joita Kati kuuntelee, miten ihmiset pukeutuvat ja muutenkin ajankuva on mitä mainioin. Lukijalle, jolla on sopivasti ikää, tulee hyvin mieleen kaikkea, kun kirjassa mennään eteenpäin. Puhelimen ”päivystäminen” herättää kyllä hilpeyttä nykyajan ihmiselle.

Kesä kasiysi esittelee joukon henkilöitä, jotka koostuvat kirjastolaisista ja asiakkaista ja ovat toinen toistaan herkullisempia. Suhteita syntyy, mutta ei ihan Katin suunnitelmien mukaisia. Hän itse tutustuu mieheen, joka on ihan Modern Talkingin Thomasin ja Dieterin sekoitus. Eli, ei ollenkaan paha, mutta kuinkas sitten käykään?

Kati on niin tomera, että järkkää reissun festareille, Lappeenrantaan, johon kerää mukavan porukan, että jos vaikka siellä onnistuisi jokin. No, onnistuu, mutta mitä, niin vaikka mitä.

Sirpa Saarikosken Kesä kasiysi on kepeä, mutta todella hauska luettava. Ei siis ollenkaan mikään lälly rakkaustarina, vaan huumoria piisaa siihen malliin, että on nauruvaara. Niin ihanan sujuva kirja, että olisin valmis heti lukemaan jatkoa!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...