Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi

Kesä kasiysi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kati on kirjastoauton kuljettaja, joka työskentelee kirjastoautossa työkaverinsa Mikan kanssa. Kati on sinkku, mutta enemmän häntä huolettaa se, että Mikalla ei ole ketään. Niinpä hän sitten yrittää jos vaikka millä keinoin saada Mikalle naista.

Eletään vuotta 1989 ja kesää. Se tulee ilmi kaikin tavoin. Biisit, joita Kati kuuntelee, miten ihmiset pukeutuvat ja muutenkin ajankuva on mitä mainioin. Lukijalle, jolla on sopivasti ikää, tulee hyvin mieleen kaikkea, kun kirjassa mennään eteenpäin. Puhelimen “päivystäminen” herättää kyllä hilpeyttä nykyajan ihmiselle.

Kesä kasiysi esittelee joukon henkilöitä, jotka koostuvat kirjastolaisista ja asiakkaista ja ovat toinen toistaan herkullisempia. Suhteita syntyy, mutta ei ihan Katin suunnitelmien mukaisia. Hän itse tutustuu mieheen, joka on ihan Modern Talkingin Thomasin ja Dieterin sekoitus. Eli, ei ollenkaan paha, mutta kuinkas sitten käykään?

Kati on niin tomera, että järkkää reissun festareille, Lappeenrantaan, johon kerää mukavan porukan, että jos vaikka siellä onnistuisi jokin. No, onnistuu, mutta mitä, niin vaikka mitä.

Sirpa Saarikosken Kesä kasiysi on kepeä, mutta todella hauska luettava. Ei siis ollenkaan mikään lälly rakkaustarina, vaan huumoria piisaa siihen malliin, että on nauruvaara. Niin ihanan sujuva kirja, että olisin valmis heti lukemaan jatkoa!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...