Wolf Kankare: Kettujumala palelee

Kettujumala palelee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen seurannut vuosia Wolfin sarjakuvablogia. Kun sitten Helsingin sarjakuvamessujen jälkeen Wolf kertoi blogissaan uudesta sarjakuva-albumistaan ja mahdollisuudesta tilata oma signeerattu kappale, tartuin tilaisuuteen.

Kuten Wolfin sarjakuvablogia seuranneet voivat arvata, tämäkin teos käsittelee hiukan omaelämäkerrallisesti identiteetin rakentumista ja sopeutumista yhteisön paineisiin. Päähenkilö piiloutuu japanilaisen festivaalinaamion taakse ja kokee monin paikoin koiransa seuran turvallisemmaksi kuin ihmisyhteisön.

Sarjakuva on nopealukuinen, sillä siinä ei ole paljoa tekstiä. Taide on kuitenkin kaunista ja sanoma väkevä, joten sen pariin palaa kerta toisensa jälkeen. Myös viittaukset japanilaiseen kulttuuriin ilahduttavat.

Kettujumala palelee sopii mielestäni varsinkin niille, jotka kokevat aika ajoin ulkopuolisuuden tunnetta ja pohtivat identiteettiään.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...