Katariina Heilala, Riina Kaarla ja Sami Kaarla: Kevätretki Muumimamman kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Talviretki Pikku Myyn kanssa on saanut jatkoa. Tällä kertaa retken vetäjänä on Muumimamma ja teemana keväinen luonto.

Luonnon ja retkeilyn ystävän on helppo samastua kirjan juoneen. Kun seinät uhkaavat kaatua päälle ja tunnelma alkaa kiristyä, kaikkein paras lääke on kunnon retki. Tämän tietää myös Muumimamma, joka siirtää kevätsiivousta, kun huomaa Muumipeikon kaipaavan piristystä.

Teemat mukailevat muumikirjoista tuttuja kohtauksia, kuten Nuuskamuikkusen kevätlaulu, mutta vähän uuttakin on luvassa. Esimerkiksi Hemulin väsymys selittyy sillä, että hän on ollut yöllä pöllöretkellä. Hyvin ajoitettu teema kevättalven julkaisuun.

Muumit tutkivat retkellään niin kasveja, ötököitä kuin lintujakin. Lintupuolella on sattunut pari lipsahdusta, jotka eivät ehkä peruslukijaa haittaa, mutta olisivat voineet olla mukavassa tarinassa oikeinkin. Alkukeväällä lumen sulaessa käet ovat vielä kaukana Suomesta, vaikka kirjassa sellainen Muumilaaksossa kukkuukin. Lopussa taas kevään ensimmäinen sitruunaperhonen on vasta saapunut, vaikka haarapääsky on jo aloittanut pesinnän, joka yleensä tapahtuu vasta kesäkuun alussa.

Tälläkin kertaa on mukana Suomen Ladun retkivihko, jossa on mukavasti tietoa ja merkintätilaa omille havainnoille. Kirja on tuttuun tapaan Riina ja Sami Kaarlan kuvittama ja käsikirjoittajana on toiminut Katariina Heilala. Luonnollisesti se perustuu Tove Janssonin hahmoihin ja kertomuksiin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...