Riina Kaarla ja Sami Kaarla: Talviretki Pikku Myyn kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Talviretki Pikku Myyn kanssa mukailee tarinaltaan pitkälti Taikatalvi-klassikkoa. Muumikirjoissa hahmot ovat yleensä pääosissa, mutta tällä kertaa sitä ovat luonto, ympäristö ja tekeminen.

Muumipeikko herää kesken talviunien ja lähtee ulos. Siellä avautuu uudenlainen maailma tutussa maisemassa, hieman pelottavakin sellainen. Pian Muumipeikko huomaa, että ei ole ainoa, joka on hereillä talvella. Siitä alkaa tutustuminen talven riemuihin ja erityispiirteisiin.

Talvessa on taikaa ja se on vuodenajoista ehdottomasti erikoisin. Muumilaakson asukkaista talveen mieltynyt Tuu-Tikki sanoo osuvasti Muumipeikolle: “Talvella näkee sellaista mitä kesällä ei näe.”

Monet muumianimaatiot ovat liioiteltu piloille ja hyvin kaukana alkuperäisestä muumihengestä, mutta tämä värikkäästi kuvitettu versio toimii etenkin perheen pienimmille. Riina ja Sami Kaarla ovatkin kuvittaneet jo toistakymmentä muumikirjaa. Teoksen mukana on myös Suomen Ladun retkivihko.

Talviretki Pikku Myyn kanssa aloittaa neliosaisen Muumipeikon retket -kirjasarjan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...