Irina Piippo, Johanna Vaattovaara ja Eero Voutilainen: Kielen taju : vuorovaikutus, asenteet ja ideologiat

Kielen taju

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kielen tajun tekijät ovat halunneet tuoda lukijoiden saataville tuoreita, tutkimukseen perustuvia näkökulmia kieleen yleistajuisesti esitettynä.

Kirja käsittelee kielen muutosta, murteita, ulkomaisia lainoja, arkipuheen kielioppia, yleiskieleen liittyviä asenteita, sukupuolittunutta kieltä ja kielitaitoa kieleen sosiaalistumisena.

Aiheet ovat mielenkiintoisia ja esitystapa on aivan riittävän yleistajuinen. Akateeminen tausta paistaa läpi vahvasti ja kirjassa on runsaat lähdeluettelot ja runsaasti viitteitä, mutta lähdeviitteet on piilotettu siivosti kirjan loppuun, joten niistä ei tarvitse välittää, jos ei halua.

Mutta teksti on mielenkiintoista ja esittelee kieleen liittyviä ilmiöitä monitahoisesti ja uusimman tutkimustiedon valossa. Vähän kuivakkahan kirja on, jos aihe ei kiinnosta, mutta jos kieliasiat ja erityisesti suomen kieli kiinnostavat, Kielen taju tarjoaa ajankohtaista tutkimustietoa selkeässä paketissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...