Amy Bronwen Zemser: Kirjeitä keittiöstä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjeitä keittiöstä on hauska ja hieman koominenkin nuortenkirja, joka kertoo 16-vuotiaasta Elaine Hamiltonista. Elaine on pienestä tytöstä pitäen haaveillut kokin ammatista. Hänen suurin idolinsa on huippukokki Julia Child, jolle Elaine on kirjoittanut koko elämänsä kirjeitä, joita ei kuitenkaan ole koskaan lähettänyt.

Elaine on ujo ja omalaatuinen. Hän kuitenkin saa ystäväkseen Lucida Sansin, joka on ottanut nimensä fontista. Lucida haaveilee kuuluisuudesta ja sekoittaa aika hyvin myös Elainen elämää. Elaine käy tunnollisesti koulua ja tekee joka päivä ateriat perheelleen, johon hänen lisäksi kuuluvat joogaa harrastava isä ja feministiäiti sekä lauma pikkuveljiä.

Etenkin ranskalainen ruoka ja keittiö ovat Elainen intohimo. Kirjassa mainitaankin ties kuinka monta hienoa ranskalaisen ruoan nimeä ja valmistustapoja sekä ohjeita. Hieman lukemista hankaloitti se, ettei aina tiennyt mistä ruoasta oli kyse. Elainen intohimon ja harrastuksen ainoa este on Elainen oma äiti, joka on menestynyt poliitikko. Kirjassa selvitellään siis myös äidin ja tyttären suhdetta.

Kaikkien hauskojen kommellusten jälkeen Elaine ja hyvin persoonnalinen Lucida päätyvät suureen kokkikilpailuun, jossa on mahdollisuus voittaa stipendi kuuluisaan kokkikouluun. Tätähän Elaine tottakai lähtee tavoittelemaan äitinsä pienistä vastusteluista huolimatta.

Kirja on helppolukuinen ja sisältää hieman suhdedraamaa. Se sopii myös hyvin jo vähän aikuisemmallekin lukijalle. Kirjeitä keittiöstä -kirja kuuluu SiskoDisko-sarjaan, joka on suunnattu kirjoja rakastaville tytöille! Kotimaassaan USA:ssa kirja on saanut huippuarvosteluja.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...