Helena Lylyharju ja Kari Martiala: Taste of Lapland

Ruokatoimittaja, valokuvaaja Kari Martiala ja keittiömestari Helena Lylyharju tekivät viisivuotisen löytöretken Lappiin. Sen pohjalta syntyi Lapin makuja – luonnonläheinen, erämaan rauhaa huokuva matkakirja.  Samalla se on ylistyslaulu rikkaalle lappilaiselle ruokakulttuurille. Nyt kirja on ilmestynyt myös englanniksi: Taste of Lapland. Jos Lapp... Lue koko vinkki »

Timo Ernamo ja Sanna-Mari Hovi: Illallisella Pirkko K. Koskinen

Kirja on erilainen elämäkerta, keskustelukirja hyvän ruuan ääressä sekä ruuan tekijän että mukana olevien henkilöiden kanssa. Pirkko K. Koskisen elämä tulee tutuksi jutustelun lomassa. Kirja kattaa ajan aina 1930-luvulta kevääseen 2012, päähenkilön menehtymiseen asti. Pirkko K. Koskinen tulee keskustelujen aikana kertoneeksi paljon itsestään sek... Lue koko vinkki »

Amy Bronwen Zemser: Kirjeitä keittiöstä

Kirjeitä keittiöstä on hauska ja hieman koominenkin nuortenkirja, joka kertoo 16-vuotiaasta Elaine Hamiltonista. Elaine on pienestä tytöstä pitäen haaveillut kokin ammatista. Hänen suurin idolinsa on huippukokki Julia Child, jolle Elaine on kirjoittanut koko elämänsä kirjeitä, joita ei kuitenkaan ole koskaan lähettänyt. Elaine on ujo ja omalaatu... Lue koko vinkki »

Elina Halttunen: Äidiltä tyttärille

Perheen historiaa ja samalla keittokirja. Tämä kirja syntyi, kun Elina Halttusen tyttäret soittelivat äidille milloin mistäkin reseptistä. Mukaan on mukavasti kirjattu perhehistoriaa ja selostuksia, kuka teki mitäkin ruokaa ja missä tilanteessa tarjoiluehdotuksineen. Reseptit on koottu, kerjätty, osa etsitty jopa vuosien takaa. Reseptit kulkevat... Lue koko vinkki »