Philip Ball: Kirkas maa : Miten värit syntyivät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Värit on helppo ottaa itsestäänselvyyksinä. Taidemaalareilla ei kuitenkaan ole ollut täyttä palettia käytössä aina, vaan erilaisia pigmenttejä on kehitelty vuosien varrella. Maalien ominaisuudet, saatavuus ja hinta ovat vaikuttaneet paljon siihen miten on maalattu.

Kemisti Philip Ball on tarkastellut värien kehitystä, aina kivikauden luolamaalauksista nykyaikaisiin maaleihin. Rinnalla kulkee taiteenhistoriaa, väriteoriaa ja värinkäyttöä. Tästä kirjasta taidemaalari oppii kemiaa ja kemisti maalausta – ja muuten vain utelias lukija molempia!

Kirkas maa on erinomaista tiedekirjallisuutta: kiehtova, valaiseva ja helppolukuinen yhtä aikaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...