Juri Nummelin (toim.): Kirotun kirjan vartija : suomalaisia Cthulhu-tarinoita

Kirotun kirjan vartija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Cthulhua pukkaa vähän joka puolelta, etenkin lautapelien puolella aihe tuntuu olevan suosiossa. Toki kirjapuolellakin: suomalaiset kirjailijat ovat kirjoitelleet vuosien varrella Cthulhu-myyttejä hyödyntäneitä novelleja. Kirotun kirjan vartija kokoaa samoihin kansiin kotimaisia Cthulhu-tarinoita.

Materiaali on käsittääkseni enimmäkseen uutta, mutta mukana on muutama novelli 1990-luvun alkupuolelta. Näin on saatu mukaan kovia nimiä: vanhemmat novellit ovat Boris Hurtalta, S. Albert Kiviseltä ja Johanna Sinisalolta. Kyllä, Me vakuutamme sinut on mukana. Kiviseltä mukana on Cthulhun suojatti, ei Keskiyön mato Ikaalisissa.

Noin yleensä ottaen mukana on monipuolinen kattaus. Iso osa novelleista sijoittuu menneeseen, mutta mukana on myös moderneja tarinoita. Cthulhu-myyttejä lähestytään monin tavoin. Mukana on hyvin perinteisiä Cthulhu-tarinoita, mutta myös omaperäisempää tavaraa ja jopa huumoria: Vesa Sisätön Kun taata Tsathogguan ampui on hilpeä tapaus.

Suomalaiset puitteet ovat hyvää bonusta tarinoihin. Luonnollisesti Ikaalisissa pyöritään, mutta muitakin synkkiä seutuja Suomesta löytyy. Mainio kokoelma, kyllä tästä kesään saa mukavia klassisia kauhuväristyksiä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...