Juri Nummelin (toim.): Verenhimo : Suomalaisia vampyyritarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On niitä vampyyrejä Suomessakin. Verenhimo on tukeva kokoelma, 22 kotimaista vampyyrinovellia. Mukana on koko joukko nimekkäitä kirjailijoita: Johanna Sinisalo, Tiina Raevaara, Anne Leinonen, Miina Supinen, M. G. Soikkeli, Harri István Mäki, Sari Peltoniemi… Mukaan on saatu myös muutama vanhempi vampyyritarina, kirjoittajinaan Mika Waltari, Leo Anttila ja Harry Etelä.

Tarinoita on moneen lähtöön. Tavanomaisimpia vampyyritarinoita joukossa ei nähdä, korkeintaan vanhemmissa novelleissa, mutta niissäkin on oma viehätyksensä vanhanaikaisen tyylinsä vuoksi.

Moni novelleista onnistuu kietomaan kauhukliseen omintakeiseen muotoon. Johanna Sinisalon toimistovampyyritarina Peili on mainio, samoin M. G. Soikkelin omaperäinen Tuo meille hautavettä jos palaat. Parhaimmaksi nostan kuitenkin Christine Thorelin Uhanalaiset, jossa vampyyristä tehdään tavallinen kotimainen suurpeto: “Vuan herrat ei tee mittään. Annaha olla, kun vamppyyrilöitä nähhään Helsinkisä, silloin tehhään kiireesti uuvet lait. Ei ne meijän mualaisten takia siihen hommaan ala.

Kauhua ja huumoriakin riittää. Lukemalla koko kokoelman kerralla saa vampyyrejä kyllästymiseen asti. Suosittelenkin kohtuutta. Kokoelma on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, jos vampyyrit millään tavalla kiinnostavat, sen verran monia ansiokkaita novelleja Juri Nummelin on onnistunut yksiin kansiin haalimaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...