Saara Henriksson ja M.G. Soikkeli (toim.): Surupukki

Ruotsissakin kirjoitetaan tieteiskirjallisuutta – tiesittekö? Tähän antologiaan on noukittu kuusi edustavaa ruotsalaista science fiction -novellia, jotka on valikoitu kilpailuvoittajista ja ruotsalaisista antologioista. Toimitustyön ovat tehneet Saara Henriksson ja Markku Soikkeli ja käännöksistä on vastannut Christine Thorel. K... Lue koko vinkki »

M.G. Soikkeli: Hyvästä on helppo pitää

Markku Soikkeli on kirja-aktivisti, kuten tämän esseekokoelman takakansi tituleeraa. Kirjallisuustieteilijä, kulttuurikriitikko ja palkittu scifi-novellisti ainakin. Tässä teoksessa päässä taitaa olla lähinnä kriitikon hattu, siinä määrin kriittisesti aikamme ilmiöitä teos käsittelee. Soikkelin ilmiöitä luotaavan katseen alle joutuvat niin karva... Lue koko vinkki »
Marsin ikävä ja muita kertomuksia

M.G. Soikkeli: Marsin ikävä ja muita kertomuksia

M.G. Soikkeli on suomalaisten scifi-novellien lukijalle tuttu nimi: Soikkeli on menestynyt vuosi toisensa perään Portin kirjoituskilpailussa. Sen sijaan vuoden parhaalle science fiction- tai fantasianovellille myönnettävää Atorox-palkintoa Soikkeli ei ole koskaan voittanut ja näidenkin novellien perusteella on helppo arvata miksi: Soikkelin tyyli o... Lue koko vinkki »