Saara Henriksson ja M.G. Soikkeli (toim.): Surupukki

Osta kirja itsellesi

Ruotsissakin kirjoitetaan tieteiskirjallisuutta – tiesittekö? Tähän antologiaan on noukittu kuusi edustavaa ruotsalaista science fiction -novellia, jotka on valikoitu kilpailuvoittajista ja ruotsalaisista antologioista. Toimitustyön ovat tehneet Saara Henriksson ja Markku Soikkeli ja käännöksistä on vastannut Christine Thorel. Kokoelman tunnetuin kirjailija lienee Karin Tidbeck, joka kirjoittaa sekä ruotsiksi että englanniksi ja on vieraillut Suomessakin Finnconissa.

Valikoima on mielenkiintoinen. Mukaan mahtuu niin uuskummampaa tavaraa, kuten Tidbeckin kirjoittama niminovelli Surupukki, kuin perinteisempääkin scifiä, kuten Oskar Källnerin mainio siirtokuntakuvaus Pancasila.

Aika ohkainen tämä antologia lopulta on – olisihan näitä voinut enemmänkin olla kuin kuusi. En myöskään pahastuisi, jos Osuuskumma tekisi vastaavia antologioita muistakin maista; on aina mielenkiintoista tutustua tieteiskirjallisuuteen, joka ei tule englanninkielisestä maailmasta.

Kirjan lopussa on myös katsaus ruotsalaiseen science fiction -lehtien maailmaan. Suomessa onkin asiat varsin hyvin, esimerkiksi Portin kaltainen perusjyrä Ruotsista tuntuu puuttuvan kokonaan. Muutenkin Suomen scifi-fandom vaikuttaa erinomaisen ahkeralta Ruotsiin verrattuna, ainakin kirjassa olevan artikkelin perusteella.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...